Dronemapping (natuurbeheer en ontwikkeling)
Voor dronemapping maken wij gebruik van een techniek die fotogrammetrie heet. De drone vliegt een voorgeprogrammeerde route over een gebied. Tijdens deze vlucht maakt hij afhankelijk van de grote van het gebied honderden foto's. Doormiddel van software worden deze foto's aan elkaar gemonteerd. Wij creëren doormiddel van dronemapping recente en zeer gedetailleerde luchtfoto's/kaarten. Google Maps en andere soort gelijke aanbieders maken gebruik van satellietfoto's. Deze foto's zijn vaak niet recent en niet van hoogwaardige kwaliteit.
In kader van natuurbeheer(ontwikkeling) en landbouw doeleinden kan het van belang zijn om hoogwaardige en actuele foto's tot uw beschikking te hebben. U kunt hiermee de voortgang van projecten en/of onderhoud goed monitoren. Ook de ontwikkelingen van (landbouw) gewassen en vegetatie kunnen op deze wijze nauwkeurig gevolgd worden. Bovendien creëert het foto's die voor customer service en reclame doeleinden gebruikt kunnen worden.
Natuurbeheer
Met een drone zijn ook gedetailleerde vegetatieopnames te maken in moeilijk begaanbaar gebieden. Bijvoorbeeld om de geschiktheid van een biotoop voor vlinders te analyseren tot op plantensoortniveau in de vegetatie. Of de geschiktheid van structuurrijke heide voor de gladde slang of voor hagedissen.
En dan is er nog de mogelijkheid om met behulp van drones de ecologische kwaliteit van oppervlaktewater (Kaderrichtlijn Water) te bepalen aan de hand van de aanwezige watervegetatie. Een drone kan de watervegetatie van een watergang in kaart brengen en bijvoorbeeld vaststellen hoeveel krabbenscheer aanwezig is, wat een belangrijke kwaliteit is voor het biotoop van een groene glazenmaker, een zeldzame libel. Bron: Wur.nl
Omdat onze drone een warmtebeeldcamera heeft is het ook mogelijk om watergangen in kaart te brengen die bedekt zijn door vegetatie.
Natuurmonumenten
![](https://primary.jwwb.nl/public/z/g/w/temp-zcqmlrsxkhneunxfmjps/tb3ec0/zwarteweg-15-12-2023-orthophoto-2.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1915%2C609%2Cx2%2Cy0%2Csafe&width=503&height=160)
Voor dit project hebben wij de Diepen in Milsbeek in kaart gebracht doormiddel van dronemapping. Natuurmonumenten gebruikt deze kaart(en) voor het maken van een beheerstrategie voor het water.
Staatsbosbeheer
In verband met onderhoud/snoeiwerkzaamheden hebben wij dit veld in kaart gebracht doormiddel van dronemapping. Het doel was om een goed zicht te krijgen op de wildgroei van wilgen.
2D maps
Hieronder ziet u een aantal foto's van dronemapping. De eerste foto betreft de luchtfoto van het in kaart gebrachte gebied . Deze foto bestrijkt een oppervlakte van 0,4 vierkante kilometer en is gecreëerd uit 500 individuele foto's. De overige foto's zijn ingezoomde foto's voor meer detail weergave.
Google Maps Dronemapping
![](https://primary.jwwb.nl/public/z/g/w/temp-zcqmlrsxkhneunxfmjps/wnujee/odm_orthophoto-12.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1473%2C1556%2Cx223%2Cy0%2Csafe&width=335&height=354)
![](https://primary.jwwb.nl/public/z/g/w/temp-zcqmlrsxkhneunxfmjps/vxwnc3/naamloosmaps-2-1.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=792%2C707%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=386&height=345)